Monday, June 04, 2007

No what-what lah

Malam ini begitu sampai di rumah saya menyalakan tivi dan tertangkaplah berita tentang David Tool orang Amerika yang tinggal di Beijing yang dberi penghargaan oleh pemerintah Cina atas usahanya memperbaiki terjemahan papan-papan petunjuk (dalam bahasa Inggris) di Beijing.

Sangat lucu! Saking menikmati kisah ini, saya langsung menulis di blog tentang Chinglish berikut contoh-contoh terjemahan yang lucu2. Kalau anda ingin belajar tentang Chinglish, silakan saja klik link ini. Dijamin pasti tertawa ala Chinglish!

Cerita-cerita tentang bahasa papan petunjuk memang selalu mengundang tawa. Saya ingat pernah lihat papan yang tulisannya berbunyi "Trek sampe sampeh di sinih" -- naon coba? Maksudnya "treuk (truk) sampeu (singkong) sampai di sini (saja)".

Beberapa saat lalu, seorang kawan di MP posting berjudul "Don't follow mix" tentang spanduk perform taste yang berbunyi "If not now more when? If not me more who?"

Nah berarti di Indonesia juga fenomena yang sama terjadi. Apa kita juga harus "bersih-bersih" kayak pemerintah Cina?

Kalau saya pikir sih something like that no what-what lah. His name also effort. Her name also life. Even not a play his funny, right?

Kalau diprotes sama orang-orang asing, kita bilang saja sama mereka "Your granny huh? Don't follow mix lah! Don't itchy and speak as delicious your belly button!"

Believe body only also. Don't be surplus and don't think that are nots. Her name also live in Indonesia. Accept only. Yang sudah ya sudah. Different river, we fix.

Feeling, headache not you?

18 comments:

y'ayie said...

Mbak Mer, you why? you fine-fine only right? Kok suddenly suddenly your English is not inside mind. I until laugh laugh not stop. Doh, ini bikin kacau nih. hahaha ...

m lim said...

my English nice nice only. don't like accuse human not truth. his name also blog alone. how i only.

y'ayie said...

Yes you true his name also blog, how you only. But I have high heel dong to like like i also. like like i want to write what only. but his rich, i stop only before i crazy. times this, i not want example you!

m lim said...

Yie, you exist what? wrong eat? crazy very yes. heart-heart, his rich you is possessed witch hole.

y'ayie said...

Hahaha ... flag white sign surrender. not strong again. my stomach is not delicious because laugh-laugh hard and water eyes out from my eyes. one thing: YOU ARE THE EXPERT mbak. Aku nyerah, hahaha ...Ancur abis!

m lim said...

you're the expert too. it takes one to know one, right? hahaha. yes, crushed run out :p

Anonymous said...

Buihihihihihii........
right right you funny mbak merrrr hihihi

Ophi

Indradi said...

In Singapore:

Can I don't go with you?

Artinya:

Boleh nggak saya nggak pergi sama kamu?

chox said...

his wife is containing:
istri nya sedang mengandung

santi said...

Mbak Mer ... regards know from Chicago ya. Me laugh laugh read post you. Happy read blog you .. writing writing Mbak good good :D.

m lim said...

ophi: give love, teh Ophi! :)

indradi: his rich sih if clear i like go same you.

chox: if is containing must heart-heart.

santi: greeting sweet from Arizona. give love already visit this blog :)))

Ikhwan Sopa said...

He...he... kamu humoris banget Mer ya? Aku jadi inget yang litle-litle to me... salary no up up.

Japri ku diterima kan?

Sukses selalu,
Ikhwan Sopa
http://milis-bicara.blogspot.com

ime' said...

iya... perasaan, gue pusing... aarrrrggghhh!!!!

ana said...

kayak lg nonton DVD bajakan pake subtitle bahasa Inggrisnya...ancuuurrr...:))

rihard said...

hey Mer,

thanks on her posting. we until stomachache her reading. This summer go home not to Indo?

rihard & susy

m lim said...

ikhwan: humoris atau gila? haha. ya, email japri-nya diterima, ntar aku balas ya.

ime: pity very you. forgive I, ok?

ana: haha, pengamatan penggemar dvd bajakan :) emang elu nonton DVD pake subtitle english ya?

rihard/susy: her lucky you only stomachache. yes, if so, i want go home to dayeuh. can meet?

Sribudi Astuti said...

No what-what.. Judulnyangingetin saat pelajaran bahasa inggris waktu SMU, salah satu teman sekalas saya mengucapkan hal yang sama... hahaha...

Jake said...

Oh dear...anak-anak sampe bingung Mummynya keteawa ngakak sendirian...Thanks Mer...